Een tijdje terug schonken wij drie fietsen aan drie BNers uit Amersfoort. Nu blikken we terug op wat zij van hun fietsen vinden! De eerste die aan de beurt is is Fien Vermeulen.

Fien, vertel eens, Wat is het mooiste avontuur dat je tot nu toe hebt beleefd?

Haha, nou dat is misschien iets raars, maar mijn hobby is boodschappen doen. Ik heb bij jullie natuurlijk een kratje voorop mijn fiets laten zetten waardoor ik nu boodschappen met mijn fiets kan doen!
Het geluk zit in de kleine dingen, want als ik de boodschappen in mijn fietskratje laad ben ik helemaal gelukkig!

Hoe voelt dat nou, op zo’n Amersfoort Fiets?

Ik voel me echt heel erg veilig. Ik hoef niet na te denken over mijn verlichting, die staat namelijk gewoon altijd aan! Daarnaast is de fiets natuurlijk knalrood, dus valt hij overdag al helemaal op. Hij fietst heerlijk stevig, ik heb in het verleden eigenlijk altijd op rommelbakken gereden, hopend dat er dan maar niks af valt… Dat heb ik nu helemaal niet. Ik vlieg voor mijn gevoel gewoon over de weg heen!

Wat is de leukste opmerking die je tot nu toe hebt gehad?

Haha, dat moet de opmerking van mijn kleine nichtje Jette van een jaar oud zijn. Ik kwam aan fietsen en zag haar met een grote glimlach naar mijn fiets wijzen en heel hard ‘DIE’ roepen.

Wat is je favoriete rondje fietsen geweest?

Oef, dat is een lastige vraag. Ik denk naar mijn ouders toe. Dan fiets ik namelijk eerst een stuk door de stad, naar Kattenbroek toe via het Schothorsterpark. De terugweg neem ik dan meestal door Hoogland weer naar de stad toe. Dat is echt een heerlijk rondje om te fietsen.

Staat er nog een leuk tochtje op de planning?

Zeker! Ik heb een vriendin in Soest wonen, waar ik normaal niet naartoe zou fietsen. Maar nu heb ik drie versnellingen, dus is het helemaal niet erg om de fiets te pakken. De fietstocht is echt een stuk minder zwaar, dus die zal ik zeker nu vaker maken.

Kan je je eigen huis vinden op de plattegrond op de kettingkast?

Eeehhh, dit is een klein beetje voor schut, maar ik verdwaal nog in mijn eigen buurt. Hij staat er wel op, maar ik kan ‘m niet vinden! Ik kan wel de stadsring vinden, maar waar mijn straat is… Ik durf ‘t je niet te zeggen. Dat is niet erg toch?

Zeker niet, de volgende keer als je weer ‘ns verdwaalt, kijk je gewoon op je kettingkast!
Bedankt voor het antwoorden Fien!

Ik ben echt super blij met m’n fiets, dus jullie bedankt!

 

Heb jij Fien al zien rondrijden? Houd je ogen open, wie weet zie jij straks deze mooie blonde dame op haar knalrode Amersfoort Fiets rondrijden!